Från staden till landet

Följ renoveringen av ett 100-årigt hus

Trädgårdstomten gör ett inlägg

Kategori: Allmänt

Då var det dags att sparka igång den här lilla bloggen igen!
 
Hittills är det Johannes som har skrivit för oss båda, men eftersom det kommer finnas mer tid för trädgårdsjobb den här våren och sommaren tänkte jag (Anette) börja blanda mig i.
 
Tomten är ju minst sagt uppväxt sedan tidigare. I höstas sågade vi ner en del hasselbuskar och röjde sly och jag handlade lökar som en galning (det var ju rea!) och planterade lite här och där. Belöningen för det jobbet har vi fått vänta lite på, men nu blommar tulpaner och påskliljor och på den delen som är mer friväxande är det nu en matta av vitsippor. För någon vecka sedan bredde blåsipporna ut sig som ett hav på källarbacken.
 
Så här såg det ut i slutet av mars.
 
 
För två veckor sedan.
 

För två dagar sedan.
 
Under vårvintern har fönsterbrädorna varit proppfulla av diverse sådder. En av nackdelarna med en långdragen vinter är att man hinner bläddra i väldigt många frökataloger och bli, ska vi säga, inspirerad till stordåd. Eller bara överambitiös. Nu börjar dock alla små plantor få flytta till sina nya platser utomhus och ordningen inomhus är snart återställd. För ungefär två veckor sedan kom grönsaksfröerna i jorden och nu har små skott börjat titta upp.
 
Grönkål, amarant, sallat, ruccola och månadssmultron har hamnat i den här lådan.
 
Det är alltså inga problem att tillbringa en hel helg, från morgon till kväll, ute i trädgården med jord under naglarna. Den här dagen har bland annat ägnats åt en ny rabatt, men mer om det vid senare tillfälle.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: