Från staden till landet

Följ renoveringen av ett 100-årigt hus

Badrumsrenovering

Kategori: Allmänt

Efter att under de senaste två åren bl.a. ha renoverat insidan av huset, tilläggsisolerat utsidan inkl nya fönster och byggt ett trädäck var det så dags för badrumsrenovering. När vi gjorde insidan av huset så byggde vi väggarna utanför badrummet så att man i ett senare skede skulle kunna bygga ut badrummet utan att förstöra något i rummen intill. Vi hade en tydlig plan med hur det nya badrummet skulle se ut, men vi valde att leja bort hela jobbet. Efter att ha fått in några offerter och pratat med olika byggare så föll valet på Room4U.
 
Här en bild på hur det såg ut innan vi ens började renovera inne. Badrummet är alltså bakom garderoberna, till vänster om mittgången var det en garderob.
 
För att möjliggöra en smidig senare utbyggnad av badrummet så rev vi garderoben och skapade en liten korridor längst ut till vänster i bild mot ytterväggen av huset.
 
Nu över till lite närmare nutid. Här kommer några bilder på hur badrummet såg ut innan och det provisoriska utrymmet utanför.
 
 
 
Byggfirman sattes en gräns på 4 veckor för arbetet, men det var i princip helt klart efter 3 veckor. Här en bild tidigt under processen.
 
Det var riktigt skönt när det väl var klart. Förutom att ha fått större yta, högre i tak och helt nya ytskikt så har vi golvvärme, handdukstork, led-spottar på dimmer och en klart bättre ventilation. Här kommer så lite bilder på slutresultatet.
 
 
 
 
 
 
 
 
Lilla korridoren utanför färdigställdes också med undertak, spottar, lister och målningsarbete.
 
 
Nu ska vi ta det lugnt på hemmafixarfronten, framförallt då vi väntar vårt första barn. Om allt går bra så blir vi föräldrar framåt sensommaren/höstkanten, spännande tider!