Från staden till landet

Följ renoveringen av ett 100-årigt hus

Adventshälsning

Kategori: Allmänt

 
"Snön faller och vi med den" sjunger vår nationalskald Ulf Lundell. Tidigt i denna första vinter i vårt nya hus så har vi känt både fördelar och nackdelar med all snö som vräkt ner. Det är härligt att det ljusar upp så mycket här på landet, men när det blir för mycket av det goda så blir det lätt lite motigt. Nåväl, vi går så sakteliga mot jul och vi har pyntat hemmet med stakar, stjärnor m.m. Det tyngre artilleriet med tomtar och julgran får vänta ett litet tag till. Det var ju längesen vi hade en uppdatering här på bloggen, så här kommer ett bombardemang av bilder från den senaste tiden.
 
Nåja, en liten tomte har vi plockat fram. Men han är så liten så man knappt ser honom.
 
Pepparkakshus som Anette gjort.
 
Rustat för första advent.
 
Det blir en hel del eldande i kaminen. Tanken är dock att byta ut detta åbäke mot en effektivare och finare kamin framöver.
 
Julstjärna och ljusarrangemang i "kaminrummet".
 
Vi skämmer bort våra små vänner i trädgården också.
 
Och jodå, visst hittar dom hit. Fröautomaten töms i ett jäkla tempo.
 
En härlig vinterdag.
 
En mindre härlig vinterdag.
 
Sommarens grillkvällar känns rätt avlägsna i dessa dagar.
 
Skottad väg upp till jordkällaren. Här har vi satt lite LED-belysning i en buske och ett träd, det gör tomten lite mysigare.
 
Halfway there...
 
Trist foto kanske, men den gör sig bra i kaminrummet.
 
Två sådana här stjärnor pryder fönstren i tv-rummet.
 
Vi får se när nästa uppdatering här på bloggen blir. Vi har ju flera projekt kvar att genomföra så som tex trädäck med badtunna, ny stensättning vid matplatsen utomhus, badrumsrenovering och byte av braskaminen, men det lär inte göras något under vintern. Hursomhelst, ha en God Jul och ett Gott Nytt År!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: