Från staden till landet

Följ renoveringen av ett 100-årigt hus

Ännu mer grönska!

Kategori: Allmänt

Vi tar väl och pangar på med ännu fler trädgårdsbilder. De senaste två månaderna har det blivit åtminstone en runda på tomten varje kväll för att spana in vad för nya knoppar som har kommit upp eller vad som har slagit ut. Det hanns ju inte riktigt med förra våren, så därför är det extra kul att upptäcka växter som jag inte ens visste att vi hade (gulsippor och blå balkansippor bland annat) och såklart att se hur alla lökväxter från i höstas tittar upp.
 
 
Nedanför köksfönstret för ett par veckor sedan. Den här rabatten ska grävas om och bli lite mer genomtänkt. Jag blev ju lite köpgalen på perennrean i höstas och tryckte bara ner allt här. Det blommar ju fint, men känns inte så sammanhållet.
 
 
De lila tulpanerna i mitten ska jag flytta till den här rabatten:

Här stod tidigare en stor plymspirea, men den grävde vi bort i höstas. Gropen grävdes ur lite till och ser nu ut såhär:
 
Kantstödet är lite provisoriskt. Tanken är att det ska bli en murad kant av sten, men det är ett senare projekt. Här växer i alla fall rosa och vita pioner, vita löjtnantshjärtna, jättedaggkåpa, aklejor, nävor och höstanemoner. Alla växter går i vitt/rosa/grönt men det ska in lite lila eller blått också tror jag.
 
Här hamnade alla stora stenar som grävdes fram när vi förberedde för trädäcket. En sådan hög kan inte bara lämnas orörd...
 
..alltså inhandlades vintergröna och stenpartiväxter. Förhoppningen är ju att vintergrönan ska bre ut sig och täcka in stenarna. Funderar på att sätta dit lite murgröna också, men är osäker på hur den skulle klara sig under kommande vintrar.
 
Det är inte svårt att hålla sig utomhus den här tiden på året. De rosa blommorna på busken intill uppfarten luktar fantastiskt och nu är även häggen på god väg att slå ut.
 
 
Trevlig helg!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: