Från staden till landet

Följ renoveringen av ett 100-årigt hus

Hello winelovers!

Kategori: Allmänt

Samtidigt som löven på träden gulnar och skogarna häromkring vimlar av svamp och bär, så fortsätter arbetet så sakteliga i vårt nya hem. Sen senaste bloggrapporten har vi bla röjt ur en hel del ur jordkällaren. Vi har sex "rum" i vår smått gigantiska jordkällare och ett av rummen har vi nu gjort vinkällare av.
 
Flaskhållarna och backarna hittade vi i jordkällaren, så de har vi bara rengjort och oljat in. Vinstället är egentligen två vinställ på varandra, inköpta på Jysk. Tavlan på väggen är inte på vindistrikt i Frankrike eller liknande, utan det är en gammal karta över trakten häromkring, som Anettes farmor och farfar hade.
 
Än så länge har vi 14 flaskor i källaren som alla mår bra av lagring, om än olika länge. Vi skriver även ut faktablad om vinerna och när de är inköpta, som vi förvarar i en vinpärm.
 
På golvet har vi lagt trall från Bauhaus. Till vänster utanför bilden har vi en gammal hylla som fanns i jordkällaren, den har vi oljat in och förvarar öl m.m. på.
 
Något annat som vi har gjort på sistone är att vi har satt alla smygar och foder på insidan av fönstrena. Riktigt skönt att få det fixat så att hemmet i princip ser helt färdigt ut. Så här såg det ut innan...
 
Och så här ser det ut nu...
 
 
 
Framöver ska vi ägna oss en del åt tomten. Gräva ur på vissa ställen, fylla på jord på andra och framförallt sätta en häck mot grannens tomt. Men samtidigt så ska vi se till att njuta av hösten i vårt nya fina boende, elda i kaminen, hälla upp ett glas vin och tända lite levande ljus.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: