Från staden till landet

Följ renoveringen av ett 100-årigt hus

Arbeten på tomten

Kategori: Allmänt

I slutet på vintern byggde vi ut och renoverade badrummet. Det var slutfinishen på renoveringen av husets nedervåning, och vi är mycket nöjda. Det vi har ägnat oss åt i arbetsväg här hemma sen dess är tomten. Framförallt har vi lagt kantsten mot gräsmattorna och grusat uppfarten, tagit bort en rabatt vid huset samt lagt kantsten runt en annan. Här kommer först några bilder på hur det såg ut innan.
 
Som ni ser inga tydliga gränser mellan uppfart och gräsytor.
 
Arbete pågår. Marken grävs ur, fyller på med stenmjöl/fogsand och lägger dit kantsten. Innan så körde vi varierat snörslå/lägga ut trädgårdsslang samt spraymåla.
 
8 ton grus roade jag mig med en helg i slutet av maj. Anette är ju höggravid med vårt första barn så jag har fått allt tyngre arbete för mig själv. Allt ogräs har blivit besprutat med Round Up avdelning jordbruksindustrin...
 
Tre bilder följer på slutresultatet. Vi gillar de mjuka formerna som vi valde att använda oss av. Samt skönt att ha tydliga linjer, nu vet man var man ska jobba för att få till fin gräsmatta, och var man bara vill slippa all form av växtlighet.
 
 
 
Här var det en rabatt tidigare, som inte mådde så bra vi bestämde oss för att gräva bort den, lägga markduk och grusa över den.
 
Rabatten borta från huskanten. Framtiden får utvisa om vi ställer barnvagn, cyklar etc där, eller kanske någon bänk.
 
"Baksidan" av huset. Här var det lite blandad växtlighet utan rabattkanter. Anette har styrt upp det som grönskar och la även kantsten.
 
Betydligt prydligare med kantsten runt rabatten, samt att gräsmattan mår bättre hela vägen in nu.
 
Förra året byggde vi ju detta trädäck, med tillhörande badtunna och spaljé. Tog bara ett år innan jag fixade så att belysningen funkade samt eluttag. Man ska göra saker direkt, annars kan det ta tid. Nåja, skönt nu när det är klart iaf.
 
Gräsmattorna tar sig hyfsat, här la vi på ny jord i höstas och sådde nytt gräs. Vi kommer fortsätta jobba för att få gräsmattorna riktigt fina. Något vi är mycket nöjda med är markstenarna som ligger längs husväggen ner mot tvättstugan, det blev en bra nivå på dem så man kan köra över med gräsklipparen.
 
Jag är mest intresserad av stora grova linjer när det kommer till trädgården, men jag är tacksam för att min sambo fixar så mycket fin blomster. Hade varit rätt tråkigt utan all denna prakt.