Från staden till landet

Följ renoveringen av ett 100-årigt hus

Fler bilder utifrån

Kategori: Allmänt

På sistone har vi börjat fräscha upp bostadsrätten inför en försäljning. Målningsbättring på väggar och lister, montage av tröskel och smyglister i köket, byte av silikonfogar m.m. Vi har även tagit en första kontakt med mäklare och det lutar åt att vi anlitar Svensk Fastighetsförmedling för försäljningen.

I övrigt planeras det en del kring kommande renovering av huset. Mått ska tas, material och ytskikt ska väljas, budget ska göras, val av plats för altan ska bestämmas osv. Vi kommer ta upp sånt mer vad det lider i bloggen. Och även försöka skissa upp en ritning över hus och tomt så ni kan få en helhetsbild. Men så länge tänkte vi iaf slänga upp några fler bilder från utsidan av huset.



Huset sett från uppfarten.



Jordkällare med sex separata "rum". Tanken är att vi framöver ska göra en vinkällare av ett av rummen.



Ni ser en sliten fågelholk och en trasig gatlykta. Vi ser ett trädäck med vedeldad badtunna intill/på och loungemöbler i rotting. Nåja, återstår lite jobb innan det är dags för fredagswhisky där... Vi kommer schakta bort lykta, jord, buskar m.m. och sedan spika uteplats här. Precis utanför huset kommer vi även ha en ren matplats, på stenplattor som redan ligger men som behöver jämnas till.



Som ni ser är det rejält slitet på sina håll. Men vi kommer i sommar göra en välbehövlig tilläggsisolering med fönsterbyte. Det blir väl någon decimeter med isolering och ny fasad på det, och nya 3-glasfönster med lågt U-värde.



Bild tagen ståendes på jordkällaren.

Välkomna till vår blogg!

Kategori: Allmänt



I den här bloggen kommer ni få följa oss, Johannes och Anette, i vår resa från bostadsrätt i Stockholm till ett lantligare boende några mil norr om stan. Bloggen kommer fokusera på renovering av hus och tomt och inredning av huset. Men den kommer även behandla annat som krävs under resans gång; körkortsjakt för Johannes, köp av bilar, upprustning och försäljning av bostadsrätt m.m.

Detta är lite av en tjuvstart för bloggen då inga papper är påskrivna, men alla inblandade parter är överrens om grunddragen. Huset tillhörde Anettes kära farfar Rune som gick bort i somras (och dessförinnan även hennes underbara farmor), och det är vår förhoppning att av huset skapa vårt eget boende så som vi vill ha det, men att upprustningen av huset ändå hedrar deras minne.

Så än en gång, välkomna till vår blogg! Ni får gärna skriva en hälsning eller komma med renoverings- och inredningstips. Här kommer en första bild på huset. Det kommer fler före-bilder inifrån huset när vi har plockat undan alla saker där. Och nej, lyktstolpen på bilden kommer inte få vara kvar länge till...