Från staden till landet

Följ renoveringen av ett 100-årigt hus

Fasaden i princip klar!

Kategori: Allmänt

Senaste tiden har vi jobbat på som bara den med att få tilläggsisoleringen och verandan klara. Imorgon lördag åker vi till Sicilien för en veckas semester, och vi har hållt den uppsatta tidplanen bra. Här kommer nu en liten redovisning i bilder över slutresultatet av tilläggsisoleringen med tillhörande fönsterjobb, veranda, målning av dörr, vindskivor osv osv. De flesta av bilderna är tagna i all hast denna mycket regniga fredag, vi ville hinna med en uppdatering här på bloggen innan resan så håll till godo.
 
Så här såg dörren på baksidan av huset ut innan. Fasaden är ny på bilden, likaså plåten ovanför dörren.
 
Två lager oljefärg senare så är dörren i samma färg som de till jordkällare och verktygsbod.
 
Här kommer två före-bilder på hur verandan såg ut innan vi tog tag i den. Slitet trä och avflagnad färg.
 
 
Anette in action.
 
Vi har slipat det gamla trät, målartvättat och målat två strykningar vitt. Ny falu rödfärg upptill på utsidan och olja med brun färg i på golvet. Väggen bredvid dörren och innertaket har vi kört med vanlig träolja och så har vi monterat nya plåtar på vindskivorna. De svarta krukorna på bilden köpte vi åtta stycken av på Rusta när de reade för halva priset, trevligt att kunna placera ut likadana lite överallt framöver.
 
 
Det har varit riktigt skönt att få ur de gamla slitna fönstrena och få in nya med tre glas. Det är rejält ljudisolerat numera, knappt man hör när det regnar ute. Här är det Johannes som lyfter bort ett köksfönster.
 
Innan vi kör bilderna på den färdiga fasaden kan vi kolla tillbaka lite på hur det såg ut innan.
 
 
 
Och så efter-bilder. Regnväder så inte de bästa bilderna kanske. Hursomhelst är vi jättenöjda med resultatet. Vi har färdiga lodräta mittenspröjs till fönstren, men vi får se om vi kommer montera dem eller inte. Känns för tillfället riktigt bra med nya stora täta fönster utan spröjs, som släpper in mycket ljus.
 
Det suddiga är regndroppar på kameralinsen. Ställningarna är kvar då vi ska målningsbättra lite på och kring fönstren på denna gavel.
 
Här på baksidan kommer vi ordna trädgårdsland nästa år.

 
Ena fönstret in mot köket.
 
Huset framifrån.
 
Nu ska vi som sagt åka på en veckas semester, och försöka att inte tänka på alla projekt kring huset som fortfarande kvarstår. Vi får ägna oss åt att skåla över det vi har uppnått hittills istället.

Kommentarer

  • Angelica säger:

    Så himla fint!! Vad duktiga ni är!!

    2012-08-31 | 22:39:03
  • Anonym säger:

    Ah, det är så fint! Roligt! Ni är fantastiska!

    2012-09-02 | 20:00:37

Kommentera inlägget här: