Från staden till landet

Följ renoveringen av ett 100-årigt hus

En lång helgs arbete till ända

Kategori: Allmänt

I fredags åkte vi ut till huset för en rejäl arbetshelg. Anette åkte hem igen framåt söndag kväll och Johannes stannade till tisdag eftermiddag. Det vi har hunnit med är bla att handla byggmaterial, riva väggar och regla upp nya, riva allt runt fönstrena (som senare ska bytas ut), påbörja nya eldragningar, riva en del tapeter och i princip slipa klart trappen. Det var en trevlig helg som bjöd på skönt väder, några kalla öl och besök av Johannes mamma och ena bror Adam. Vi har även lyckats köra sönder en skruvdragare och direkt fått en ny, tack till Clas Ohlsson-Jossan. 

Här kommer först en bildserie om väggjobben som utförts. Denna bild togs helgen innan. För att få ett badrum med en storlek vi kan vara nöjda med så var vi tvungna att riva klädkammaren och flytta korridoren längst ut mot ytterväggen.


Rivningen är igång.


Finlirarn.


Färdigrivet och urstädat, sett från sovrummet.


Nya reglar börjar komma på plats.


Reglar och enklingen av gips i princip färdig (gipset tog slut).


Sett från sovrummet. Här blir det dörr, mot vardagsrummet blir det bara dörrhål.


Vi har rivit runt alla fönster. Allt var isolerat med gamla kläder, trasor och handdukar. Hade de inte någon form av byggisolering förr i tiden?


Anette river tapeter. Underlagen ser okej ut i de flesta rum förutom en vägg i sovrummet där vi kommer sätta renoveringsgips.


Trappan var helt brunmålad och hade en brunmålad ledstång. Nu är det snart färdigslipat, sen ska det målas vitt.


Givetvis jobbar vi professionellt med fullständiga ritningar för allt vi gör...


Professionell utrustning har vi också, som detta gipsbord tex.


Bakom tapeterna i vardagsrum 2 hittade vi dessa målningar av Anettes storasyster.

Nu peppar vi...

Kategori: Allmänt



...inför den kommande arbetshelgen ute vid huset. Johannes kommer fortsätta riva väggar, fönsterfoder och bygga upp nya väggar samt öppna upp mellan kök och vardagsrum 1. Anette kommer främst riva tapeter, spackla och slipa.

Och just det, bostadsrätten gick för ett bra pris förra veckan. Kontrakt skrevs med köparen redan kvällen efter sista visningen. Det blev omfattande budgivning och försäljningen gör att vi känner oss trygga i de kostnader som renovering, bilar, badtunna, trädäck osv medför.

Ha det gott i vårvädret kära läsare!

Nu är vi igång!

Kategori: Allmänt

Nu är vi äntligen igång i huset. Fredag kväll till måndag eftermiddag ägnade vi åt urplockning av huset, storhandling på byggmarknader, dumpning på soptipp och rivning av socklar, golv m.m. Nu pustar vi ut hemma i stan igen men vi är nöjda med helgens insats, kul att äntligen ha dragit igång i huset. Här följer nu lite bilder ifrån helgen. De flesta fotades medan det fortfarande var mycket möbler och saker kvar i huset, men nån form av bild av huset ger de ändå. Längst ner av bilderna finns ritningen över hur huset ser ut nu, ifall ni vill orientera er var bilderna är tagna.


Snickar-Nettan skruvar bort handtag i badrummet.


Del av köket. Vardagsrum 1 till vänster, hall och vardagsrum 2 till höger.


Köket igen.


Vardagsrum 1. Sovrummet längre "in" i bilden.


Trött rivningsgubbe.


Vardagsrum 2.


Vardagsrum 2. Sovrummet är bakom dörrhålet.


Hallen sedd från vardagsrum 2.


Verktygsboden i uthuset.

Bilköp

Kategori: Allmänt

Idag blev vi med bil. Vi köpte en Volvo V40 som vi hittade på Blocket. Sällan eller aldrig har man väl sett en så vacker bil stå på vår gata... Lite lustigt var det att Johannes mamma, som skjutsade oss dit, hade varit musiklärare åt säljarens båda söner. Ena grabben blev rejält förvånad när gamla läraren stod i familjens kök. Vi lyckades pruta ner priset en del och bilen har sina skavanker men går riktigt bra och har skön komfort. Sommardäcken som snart ska på har snygga Volvofälgar. Med villa på ingång och Volvon köpt så är det bara 2,5 barn kvar att fixa. Vi fotade förövrigt med mobilkameran, systemaren låg nerpackad.



Tidigare idag var det även visning av bostadsrätten, och imorgon måndag är det visning på kvällen. Spännande att se vad vi får för den, förutsatt att någon vill ha den.

Bostadsrätten till försäljning

Kategori: Allmänt

Nu har vi anlitat Svensk Fastighetsförmedling för att sälja vår bostadsrätt. Efter en del smårenovering och uppfräschning av lägenheten var det i onsdags dags för fotografering. Saker ställdes ut i trapphuset och in i klädkammaren då det ska va minimalistiskt och rent på bilder och vid visning. Dagen bjöd på tidigt vackert vårväder vilket gynnade bilderna, här är några av dom som togs. Bilderna är tagna av www.se360.se .















Nu ska det bli spännande att se vad bostadsrätten går för. Visningar är 11:e och 12:e mars.